Qışda xəstəliklərdən qorunmağın sirri: Çuğundur, sarımsaq, vəzəri...

Soyuq qış aylarında orqanizmimiz xəstəliklərə qarşı daha həssas olur. Bu mövsümdə xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi təbii üsullardan istifadə edə bilərik.

Lim10.az-ın məlumatına görə, "Haber Global" immunitet sistemini gücləndirmək üçün üstünlük verilməli olan məhsullar barədə ekspertlərin tövsiyələrini təqdim edib.

Zəncəfil

Zəncəfil dəmir, maqnezium, "B6" və "C" vitamini ilə zəngindir. Bu sağlam tərkibi sayəsində zəncəfil güclü antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Selikli qişaları nəzarətdə saxlayaraq qış aylarında burun tutulmasının qarşısını alır. Çaya və ya südə əlavə edilərək istifadə edilə bilən zəncəfil immuniteti artırır.

Sarımsaq

Sarımsaq antimikrob xüsusiyyətlərə malikdir. Sağlam qida dəyərləri ilə sarımsaq təbii antibiotik hesab olunur. Yeməklərə sarımsaq əlavə etməklə onun faydasından asanlıqla yararlanmaq olar. Qış aylarında sarımsaq istehlakı immunitetin güclənməsinə kömək edir.

Brokkoli

Superqida adlandırılan brokkoli "C", "A" və "E" vitaminləri ilə zəngindir. Eyni zamanda yüksək lif tərkibinə malik olan brokkoli immuniteti artırır. O, həmçinin bağırsaq sağlamlığını da dəstəkləyir. Brokkoli şorbası və ya bişmiş brokkoli qış ayları üçün ideal qidalardır.

Çuğundur

Çuğundur yüksək antioksidant və nitrat tərkibli qidadır. Çuğundurun müntəzəm istehlakı iltihabı azaldır və qan dövranını sürətləndirir. Eyni zamanda, çuğundur tərkibindəki betalain birləşmələri sayəsində immuniteti gücləndirir. Salatlara çuğundur əlavə etməklə onun faydasını görə bilərsiniz.

İspanaq, vəzəri

Dəmir və antioksidantlarla zəngin olan ispanaq və vəzəri kimi göyərtilər təbii antioksidant tərkibləri sayəsində immuniteti artırır. Qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq üçün salatlarda və ya gündəlik yeməklərin yanında bu göyərtiləri istehlak etmək olar.